Blessurespreekuur

Blessures zijn vervelend, je wilt er zo snel mogelijk vanaf. Blijf er daarom niet te lang mee doorlopen. Hoe eerder een diagnose en behandelplan zijn opgesteld, hoe eerder je er vanaf bent. En hoe eerder je weer kunt sporten.

Een blessureconsult is zowel bedoeld voor sporters als voor niet-sporters. Tijdens het consult worden klachten en blessures tijdens sport, inspanning of beweging onderzocht en beoordeeld. 

Iedere blessure is uniek, Tijdens het consult proberen we een duidelijke diagnose te stellen aan de hand van uw verhaal en een lichamelijk onderzoek. Aanvullend onderzoek (bijvoorbeeld een röntgenfoto, echo of MRI scan) zal worden uitgevoerd indien daar aanleiding voor is.

Ook proberen we achter de oorzaak van het probleem te komen. Soms is het een duidelijk probleem (bijvoorbeeld een ongeluk), maar vaak is het complexer (bijvoorbeeld een afwijking in het beweegpatroon, de trainingsopbouw of het schoeisel).

Daarna maken we een plan van aanpak. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit zelfstandige oefeningen, een aangepast trainingsprogramma, aanpassing van materialen, medicijnen, het geven van een injectie of het gebruik van medische hulpmiddelen, zoals steunzolen of bandages. Ook kan er verwezen worden voor specifieke therapie naar een therapeut, de huisarts of een andere medisch specialist.

Afhankelijk van het beleid plannen we een herhalingsconsult in en controleren dan de vooruitgang.

Duur: 30 min Rapportage: elektronisch

Wachttijd: maximaal 1 week of bezoek het inloopspreekuur.